Gavs (k.s.) büyük bir âlimdi. Ayrıca tarikat ameli olan kalb, letâif ve Nefyu isbatını tamamladıktan bir zaman sonra Ramazan ayında gördüğü rüyayı Şah-ı Hazne (k.s.)'ye anlatır.

Rüya şöyledir: "Hazret şöyle der; "Abdülhakim, Şah-ı Hazne (k.s.)'ye söyle, seni artık fazla yormasın. Sen halifeliği hakkı ile kazandın artık hakkını versin yeter."

Bu rüyadan sonra Şah-ı Hazne (k.s.) der; "Şeyh Abdülhakim (k.s.) ben de biliyorum ama Ramazan ayının feyz ve bereketinden daha fazla istifade edesin diye seni çalıştırıyordum! Madem Sâdat böyle istiyor, hakkındır" deyip 1938 yılında hilafeti vermiştir.

Hilâfet aldıkları sırada Taruni köyünde ikâmet ediyorlardı. Oradan Bilvanis'e sonra Kasrik'e en sonunda bugün mübarek kabirlerinin bulundukları yöreye hicret ettiler. Tarikat vermeğe ilk defa Taruni köyünden başladılar. Burada pazartesi ve perşembe günleri teveccüh yapıp insanların hidayetine vesile olurlardı.
Gavs (k.s.) hilâfeti alıp irşada başladıktan on bir yıl sonra Şeyhi Ahmed'ül Haznevi vefat etmiştir. Bu vefat hadisesinden sonra Gavs (k.s.) Hazretlerine bağlananların sayısı da artmıştır. Bunlar İslâm'ın emir ve hükümlerini en iyi şekilde öğrenip yaşamağa çalışıyorlardı. Bağlananlar arasında bazı Şeyhler, halifeler ve başka tarikat bağlıları da vardı.


0 yorum:

popho reklam

Himmetle Arayınız

Grab This Gadget »

İletişim

Katagoriler

Halidiyye Kolu: Gavs-ı Kasrevi K.s Nasıl Halifelik Aldı ? Blogger Entegre: http://halidiyyekolu.blogspot.com/ Blogger düzenleme by - Tugay Tadik.
anarschi